JWOC 2022 – Honza Strýček 9. na klasické trati v Portugalsku

Tento víkend se v portugalském Aguira de Beira běží druhá část letošního Juniorského mistrovství světa. Dnes se běžela krátká trať, v sobotu štafety a krátký program odložených lesních disciplín končí nedělní klasikou. V dresu České reprezentace můžeme na startu vidět Honzu Strýčka a v dresu Slovenské reprezentace Filipa Bukovace a Tomáše Kaszu.

Páteční krátká trať přinesla vítězství pro Maďarsko zásluhou Zoltana Bujdoso. Honza Strýček byl se ztrátou 4 minut na 43. místě, Filip Bukovac byl na 91. místě a Tomáš Kasza byl na 117. místě.

Sobotní štafety se příliš nevydařily. i když Strejda ještě nikdy nedoběhl ve štafetách jinde než na špici startovního pole, běžel ve druhé štafetě a opět běžel výborně, když předával o prvním úseku s minimální ztrátou druhý. Jeho štafeta však byla nakonec diskvalifikována. Slovenská štafeta s Filipem Bukovace na první a Tomem Kaszou na druhém úseku skončila v redukovaném pořadí (počítá se vždy jen jedna štafeta každému státu). na 18. místě.

Nedělí klasická trať Honzovi sedla a po vyrovnaném a v celku skoro bezchybném výkonu doběhl na velmi pěkném 9. místě. Filda Bukovac skončil na 86. místě a Tomáš Kasza na 105. místě.

Stránky JWOC jsou zde a najdete tam jak oficiální výsledky, tak mezičasy, rozbory tratí a mnoho dalích zajímavostí.