M ČR štafet a družstev – stříbro našich dorostenců

O víkendu proběhl tradiční závěr orienťácké sezóny – Mistrovství České republiky štafet, klubů a oblastních výběrů. Sobotní štafety nám přinesly hned dvě krásná umístění. První štafeta dorostenců – Adam Zřídkaveselý, Vilém Bednařík a Honza Strýček, byla stříbrná a druhá štafeta skončila na 7. místě. Běžela ve složení Tomáš Kasza, Filip Bukovac a Ondřej Brosch.. Dařilo se i dorostenkám a ženám, které vybojovali 10. respektive 13. místo.

V neděli mistrovství pokračovalo závodem oddílových družstev. Dorostenci běželi opět velmi dobře, ale chyba při odběru mapy nakonec skončila diskvalifikací, aby byl pohár hořkosti naplněn úplně stejná chyba se stala i druhé štafetě dorostenců . V hlavní závodě dospělých bojovala i naše štafeta, která nakonec obsadila solidní 41. místo.

Současně se závody hlavních kategorií bojovali o medaile i veteráni. Našich veteránů se sešlo hodně a ve výsledkové listině jsme sice nebyli na medailových pozicích, ale v krásném vysočinském terénu jsme běhali dobře.

Jelikož závody byly posledními celostátními závody v letošním roce došlo i na vyhlašování celoročních soutěží. I zde jsme byli vidět, když Honza Strýček vyhrál žebříček A v kategorii H18, Ondra Brosch byl ve stejné kategorii třetí, dorostonci vyhráli Český pohár štafet v kategorii H18 a konečně v celkovém hodnocení České ligy klubů byli naši dorostenci pátí.

Přehled všech výsledků a fotky z vyhlášení najdete níže a nebo vydržte jen do oddílového přeboru a vše najdete v naší letošní ročence, která se již připravuje.

Výsledky sobotního závodu Mistrovství ČR štafet jsou zde.
Výsledky nedělního závodu Mistrovství ČR klubů a oblastních výběrů naleznete zde.

Celkové výsledky žebříčku A jsou zde.
Český pohár štafet naleznete zde.
Konečné pořadí České ligy klubů je zde.

Naše výsledky:
Mistrovsví ČR štafet – sobota
D18
10. místo – Barbora Strýčková, Anežka Fedrová, Doubravka Procházková
H18
2. místo – Adam Zřídkaveselý, Vilém Bednařík, Jan Strýček
7. místo – Tomáš Kasza, Filip Bukovac, Ondřej Brosch
D21
13. místo – Markéta Bídová, Věra Mádlová, Emma Bednaříková
D105
18. místo – Barbora Vítková, Markéta Uhnavá, Magda Sladká
H105
14. místo – Maroš Bukovac, Karel Pauschek, Marek Sladký
H135
35. místo – Libor Zřídkaveselý, Kamil Komenda, Petr Přikryl

Mistrovtsví ČR družstev – neděle
Dorost
disk – Adam Zřídkaveselý, Anežka Fedrová, Jan Strýček, Barbora Strýčková, Ondřej Brosch, Doubravka Procházková, Vilém Bednařík
disk – Tomáš Kasza, Sofie Stašková, Filip Bukovac, Aneta Jágrová, Martin Zřídkaveselý, Barbora Stratilová, Max Denemarek
Dospělí
41. místo – Karel Pauschek, Markéta Bídová, Maroš Bukovac, Emma Bednaříková, Libor Zřídkaveselý, Věra Mádlová, Petr Přikryl
DH175
19. místo – Marek Sladký, Magda Sladká, Richard Pátek, Helena Kozmonová, Petr Kozmon
DH225
49. místo – Kamil Komenda, Markéta Uhnavá, Jiří Šafek, KamilaTachovská, Ladislav Svoboda