Mapové tréninky 2023 – ohlédnutí

Konec sezóny se rychle blíží a dnes v Žebětíně jsme měli poslední z velkých společných mapových tréninků. Mapových tréninků jsme měli za celý rok opravdu hodně (více než 130) a psát o všech by bylo nejen nudné, ale asi ani ne zajímavé. A tak pokud chcete, všechny si můžete prohlédnout ve fotogalerii zde. Jsou uspořádány podle data realizace a v náhledu je vždy ta nejdelší varianta pro dorost+. Přehled těch žákovských bude k dispozici na oddílovém přeboru.

A které byly ty nejzajímavější?

I odpověď na tuto otázku je subjektivní a je skoro jisté, že můj výběr bude jiný než výběr někoho druhého, protože těch hezkých tréninků bylo určitě více než těch nepovedených či těch, které byly v lese, do kterého se jen tak někomu vběhnout nechce. Já jsem z letošního roku vybral dva.
Ten první je přeběh pískových dun na jihu Švédska nedaleko městečka Åhus. Počasí tomuto tréninku vůbec nepřálo a ještě navíc jsem s Arnym ani nestihli postavit všechny kontroly včas, ale i tak přeběh z konce jedné mapy na konec druhé měl své kouzlo.
Druhý trénink je z prázdninového soustředění v Jeseníkách, kde jsme vyrazili na starší mapu nedaleko Vrbna pod Pradědem, kde po kůrovci zůstal právě jen malý kousek v okolí bývalých zlatých dolů. Mapa i les však překvapili, nejen tím, že mapa byla stále dobrá – smrkový les s množstvím terénních detailů, potoků a bažinek byl opravdu příjemným zakončením tohoto prvního prázdninového soustředění.

Pokud si tedy najdete chvilku času, vyberte si třebas i vy tréninky, které se vám líbily nejvíce. Závěrem bych chtěl poděkovat moc všem, kteří se na přípravě všech tréninků podíleli.

Moc díky a od listopadu se těším na novou tréninkovou sezónu.

Libor