Mistrovství Jihomoravského kraje ve sprintu je za námi

Náš oddíl nastartoval jarní cyklus závodů v Jihomoravské oblasti. Letošní 1. závod Jihomoravské jarní ligy žactva a dorostu, 1. závod Jihomoravské ligy dospělých a veteránů, Mistrovství Jihomoravské oblasti ve sprintu, Veteraniáda Jihomoravské oblasti ve sprintu a zároveň veřejný závod v orientačním běhu jsme uspořádali v malebném městě Miroslav ležící 45 km od Brna na spojnici mezi Pohořelicemi a Znojmem.

Závod proběhl za krásného jarního počasí s teplotou atakující 0°C. Centrum pro závodníky jsme měli připravené v místní sokolovně, kde bylo i naše výpočetní centrum spojené s gastro koutkem. My, pořadatelé jsme se sešli již v 8:00 hod. Po krátké ranní poradě jsme se rozešli po svých úkolech a stanovištích. Každý člen pořadatelské skupiny díky svému přístupu, zodpovědnosti a především orienťáckým srdcem přispěli k dokonalému uspořádání závodu. Protože víme, že to děláme pro lidi se stejným orienťáckým duchem, především pro děti a mládež, pro jejich radost, pro radost z pohybu na čerstvém vzduchu.

Závod odstartoval v 10:30 hod. Přihlášeno bylo bezmála 300 závodníků. Poslední závodník vystartoval v závodním čase 80, tedy v čase 11:50 hod. Díky bezchybnému průběhu měl závod rychlý spád. Vyhlašování výsledků začalo již v 12:30 hod. za účasti místostarosty Města Miroslav magistrem Svatoslavem Ryšavým. Závod byl oficiálně ukončen v 13:00 hod.

Závod sám osobě by nebyl úspěšným závodem, kdyby nebyla podpora města a jejich obyvatel. Za nás pořadatele děkujeme Městu Miroslav, zejména paní Marcele Harthové, za součinnost a podporu při přípravě závodu. Dále děkujeme TJ Miroslav, z.s., zastoupené paní Evou Opálkovou a paní Ludmilou Janíčkovou, za poskytnutí prostoru pro centrum závodu. Manželům Počarovským, manželům Juračkovým a paní Kateřině Fučíkové děkujeme za umožnění vstupu na soukromé pozemky.

Za poskytnutí cen děkujeme pojišťovně Kooperativa, zastoupené panem Davidem Prokešem, chráněné dílně Lilacosta, zastoupené paní Kristýnou Kučerovou, kavárně Iva, zastoupené paní Ivou Budínovou, a paní Heleně Drastíkové.

Za nás pořadatele děkujeme ředitelce závodu Daniele Bednaříkové a Alešovi Bednaříkovi za výběr prostoru, za vtažení samosprávy města do organizace závodu, za dohodnutou podporu obyvatelstva města.

A já jako předseda oddílu TJ Spartak první brněnská děkuji všem členům našeho klubu, který každý svou mírou pomohl uspořádat tento závod. Jako tým jsme skvělí a úžasní.

Nicméně nesmíme zapomenout na naše svěřence, kteří si závod zaběhli. A jak dopadli?

D10
3. místo – Tereza Stašková
10. místo – Anna Marie Soběslavská
12. místo – Monica Rampula

D12
7. místo – Kateřina Vítková
9. místo – Marie Králová
14. místo – Tereza Robotková

D14
1. místo – Barbora Strýčková
10. místo – Sofie Stašková

D16
3. místo – Tereza Kendrová

D35
13. místo – Magdalena Sladká
15. místo – Jana Košíková
18. místo – Vendula Soběslavská
19. místo – Naďa Robotková

H10
2. místo – Vojtěch Vítek

H12
7. místo – Adam Svoboda

H14
10. místo – Max Denemarek

H16
5. místo – Jakub Komenda
10. místo – Tomáš Pazdiora

H18
1. místo – Tomáš Kasza

H21C
17. Karel Pauschek

H35
9. místo. – Jan Robotka
14. místo – Marek Sladký
17. místo – Tomáš Rudolf

H45
1. místo – Lubomír Trš

H55
9. místo – Libor Robotka

HDR
1. místo – Albert Denemarek
13. místo – Josef Trš

Tímto bych chtěl poděkovat všem našim závodníkům za reprezentaci našeho oddílu a přeji mnoho úspěchů do dalších závodů.