Olympijský festival 2022

Zimní olympijské hry 2022 skončily. Skončilo i naše čtrnáctidenní zapojení do organizace stánku ČSOS. A kdo byl aktivně účasten na stánku, tak ví, že jsme se měli co otáčet. Oproti letnímu Olympijskému festivalu na Riviéře byl náš stánek zařazen do dětské hrací karty. Bohužel, tato důležitá informace pro sestavení personálně organizační struktury se k nám nedostala. A věřte, děti jsou hravé a chtějí mít zaznamenán průchod našim stánkem, našim stanovištěm. Tedy všechny děti navštívily náš stánek orientačních sportů. 

Nicméně jsme se s touto změnou natolik vypořádali, že jsme měli stánek personálně obsazený pro úspěšnou prezentaci orientačního běhu. Všichni zájemci byli aktivně vtaženi do krásy našeho sportu, od dětí přes jejich rodiče a někdy i babičky. 

Ano, byť nám nebylo sděleno, že budeme na hrací kartě, že ČSOS bylo zařazeno mezi letní sporty, i když máme sekci LOB, tak jsme se jako oddíl s úskalími vypořádali velmi bravurně. Našim cílem bylo ukázat orientační sporty a hlavně probudit u dětí zájem, úsměv a radost z pohybu na čerstvém vzduchu.

Cíl byl naplněn. Všem našim členům chci poděkovat za proaktivní přístup, za výdrž, za neskonalou obětavost a za Váš čas. 

Těším se na další společnou akci, protože vím, že jako tým již zvládneme všechno.

předseda TJ Spartak první brněnská 

Kamil Komenda

Krátkou reportáž ze stánku najdete taky ZDE