Stalo se – Strejda na repre soustředění v Portugalsku

V termínu 17.-23.1.2022 jsem se zúčastnil soustředění s českou juniorskou reprezentací v Portugalsku. Běhali jsme na mapách okolo města Aguiar da Beira, kde jsme už byli před dvěma roky s Liborem. Hlavním důvodem cesty do Portugalska bylo, že se tam letos v červenci bude konat JWOC (juniorské mistrovství světa) a abychom lépe poznali místní terény.

Už od prvního tréninku jsme měli naprosto ideální počasí na běh a to cca 12°C a krásné hřející sluníčko, které nám vydrželo prakticky až do konce. Terény byli velmi složité na orientaci a celkový pohyb v nich. Často se běhalo po obřích skalních plotnách s velkými srázy, mezi kterými většinou byly údolí plná těžko průchodných ostružin a jiných pichlavých bordelů. Takže si většina z nás dovezla pěkných pár šrámů.

V rámci měřených tréninků přímo od pořadatelů JWOCu jsme se mohli potkat se členy ostatních reprezentačních družstev (Estonci, Norové, Rusové, Italové…) a porovnat s nimi naše výkony. Na závěr jsme se zúčastnili víkendových WRE závodů, na kterých si většina z nás připsala velice pěkná umístění.

Soustředění bylo pro mne fyzicky velmi náročné (částečně kvůli problémům s kolenem), ale myslím si, že bylo velkým přínosem pro zdokonalení mé mapové techniky. Užili jsme si spoustu srandy a do paměti se nám vrylo hodně skvělých zážitků.

Strejda

Další informace můžete nálezt na www stránkách repre OB.